• Bu konu 1 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 2 hafta 5 gün önce Hasan Aydın tarafından güncellenmiştir.
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Hasan Aydın
      Ziyaretçi

metatrader 4 mü kullanıyorsunuz 5 mi 5e geçmeye değer mi alışkanlıkları bozmak zor geliyor.

masterfx
      Ziyaretçi

Hocam hiç düşünme bile direkt geç. MT4 artık resmen tarih oldu, MetaQuotes yıllardır MT4’e güncelleme vermiyor. MT5’in hızı backtest motoru ve altyapısı çok daha sağlam. İlk 2-3 gün bir garip geliyor gözüne ama sonra ben o kadar yıl MT4’ün hantallığını nasıl çekmişim diyorsun.

dasdjpas
        Katılımcı

@masterfx’in de dediği gibi geç geçtikten sonra nimetmiş diceksin

oldmoney
      Ziyaretçi

Valla ben hala MT4’te direnenlerdenim. Sebebi de hız veya alışkanlık değil de elimdeki eski indikatörlerin ve robotların hiçbiri MT5’te çalışmıyor. MQL4 kodları MT5 ile uyumlu değil maalesef. Eğer kendi yazdığın ya da satın aldığın özel robotların varsa MT4’te kalmak zorundasın. Ama sadece manuel işlem yapıyorsan fark etmez tabii

mrscalper
      Ziyaretçi

@oldmoney’e katılıyorum robot konusunda ama Hasan hocam, eğer manuel takılıyorsan MT5’teki zaman dilimleri bile geçmek için tek başına sebep. MT4’te sadece M1, M5, M15 falan var. MT5’te 2 dakikalık, 3 dakikalık, 8 saatlik grafikleri bile açabiliyorsun. Ayrıca MT5 hisse senedi ve kripto paralar için çok daha iyi optimize edilmiş.

Chart_Rider
      Ziyaretçi

Arkadaşlar olayı çok güzel özetlemiş. Ben de özet geçeyim: Robot kullanmıyorsan MT4’te kalmanın zerre mantığı yok. Arayüzleri %90 aynı zaten, alışkanlık bozacak bir durum da yok. Açıklanan ekonomik veriler bile doğrudan grafiğin altında görünüyor MT5’te. Geç bir an önce.

Hasan Aydın
      Ziyaretçi

Yorumlar için çok sağ olun hocalarım. Ben sadece manuel işlem yapıyorum, robotla falan işim yok zaten. Madem şirket de artık 4’e güncelleme vermiyor ölü bir platformda kalmanın mantığı yok dediğiniz gibi. Bu hafta sonu demoda MT5’i biraz kurcalayıp arayüzüne alışayım, pazartesi tamamen 5’e geçiş yapıyorum o zaman. Kafamdaki soru işaretleri bitti, herkese bol kazançlar 🙂

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

©2026 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

BİZE ULAŞIN

Şu anda müsait değiliz. Ancak bize e-posta gönderebilirsiniz ve en kısa sürede size geri döneceğiz

Gönderiliyor

Kullanıcı Bilgileriniz İle Oturum Açın

veya    

Bilgilerinizi Unuttunuzmu?

Create Account