- Bu konu boş.
2 yanıt dizini görüntüleniyor
2 yanıt dizini görüntüleniyor
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Her yerde %1-2 riski geçme diyorlar. Tamam anladım, sermayeyi korumak önemli. Ama şöyle bir durum var, 1000 dolar hesabınız varsa işlem başına 10-20 dolar riske giriyorsunuz. Stop 30 pip ise lotunuz çok küçük kalıyor, kazandığınızda da bir şey hissetmiyorsunuz.
Ben bir ara %5 denedim, birkaç üst üste zarar gelince hesap ciddi şekilde eridi. Hak verdim kurala ama içimde hep şu soru kalıyor, küçük hesapla bu kadar düşük riskle nasıl büyüyeceksiniz ki?
Compound mantığını biliyorum teoride. Ama pratikte kimse gerçekten disiplinli uyguluyor mu bunu?
Bir de şunu merak ediyorum, günlük maksimum zarar limitiniz var mı? Mesela “bugün %3 verdim, bilgisayarı kapatıyorum” gibi bir kuralınız var mı? Ben koymaya çalışıyorum ama uygulamak çok zor oluyor.
Küçük hesapla büyüme meselesi gerçek bir sorun, kimse inkâr etmesin. Ama %5 ile birkaç seri zarar gelince ne olduğunu kendin yaşadın zaten. 1000 dolar hesabı büyütmeye çalışmak yerine önce stratejiyi oturtur, sonra daha büyük sermayeyle başlarsın. Sırayı atlayınca hep aynı yere gelinir.
Günlük zarar limiti koydum, uygulamak gerçekten zor ama bir süre sonra alışıyorsun. Bende %2 günlük limit var, dolunca kapıyorum. İlk haftalarda defalarca “bir işlem daha” dedim, şimdi artık otomatik kapanıyor kafa.

ForexForumlari.com, yatırımcıların deneyimlerini paylaşabildiği, brokerlar hakkında tartışabildiği ve gerçek kullanıcı yorumlarına ulaşabildiği bir topluluk platformudur.
Amacımız, bilgi kirliliğinin önüne geçerek yatırımcıların birbirini doğru bilgilendirdiği güvenli bir ortam oluşturmaktır.
Bugün tekrar granür gümüş aldım
Elimden geldiğince gümüş almaya devam edeceğim.